Kirjoituksia psykoanalyysin teoriasta ja käytännöstä 1890–1938 Sigmund Freud

ISBN:

Published: November 18th 2013

Hardcover

432 pages


Description

Kirjoituksia psykoanalyysin teoriasta ja käytännöstä 1890–1938  by  Sigmund Freud

Kirjoituksia psykoanalyysin teoriasta ja käytännöstä 1890–1938 by Sigmund Freud
November 18th 2013 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 432 pages | ISBN: | 9.16 Mb

Kirjaan on koottu Sigmund Freudin keskeisiä kirjoituksia psykoanalyysin teoriasta ja käytännöstä. Varhaisin kirjoitus vuodelta 1890 selostaa hypnoositerapiaa, ja psykoterapian kehitystä seurataan Freudin myöhäisiin kirjoituksiin saakka.ValikoimanMoreKirjaan on koottu Sigmund Freudin keskeisiä kirjoituksia psykoanalyysin teoriasta ja käytännöstä. Varhaisin kirjoitus vuodelta 1890 selostaa hypnoositerapiaa, ja psykoterapian kehitystä seurataan Freudin myöhäisiin kirjoituksiin saakka.Valikoiman keskeistä antia ovat 1910-luvun tekniset kirjoitukset, joissa vakiinnutetaan klassisen psykoanalyysin menettelytavat.

Kirjoitus Esto, oire ja ahdistus sisältää merkittäviä teoreettisia pohdintoja ja esittelee signaaliahdistuksen käsitteen.Freud oli jo varhain selvillä siitä, kuinka laajasti psykoanalyysi voi hyödyttää muitakin tieteitä kuin psykiatriaa. Kirjoituksessa Psykoanalyysin kiinnostavuus hän esittelee, millaisia näkymiä psykoanalyysi voi eri tieteenaloille avata.Valikoima sisältää myös tärkeitä lisäyksiä Freudin pääteokseen Unien tulkinta.

Ne julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomen kielellä.Vuodelta 1938 on peräisin Freudin viimeinen, keskeneräinen yleisesitys Psykoanalyysin suuntaviivoja. Uransa lopullakin Freud ennakoi psykoanalyysin uusia mahdollisuuksia.Valikoima sisältää kaksikymmentäviisi kirjoitusta:1. Psyykkinen (sielullinen) hoitokäsittely2.

Freudin psykoanalyyttinen menetelmä3. Psykoterapiasta4. Luonne ja anaalierotiikka5. Psykoanalyyttisen terapian tulevaisuudennäkymät6. ”Villistä” psykoanalyysista7. Unitulkintojen käyttö psykoanalyysissa8. Tunteensiirron dynamiikasta9. Neuvoja lääkärille joka harjoittaa psykoanalyysia10. Muutamia huomautuksia tiedostumattoman käsitteestä psykoanalyysissa11. Hoidon aloittaminen12. Psykoanalyysin kiinnostavuus13. Muistiharha (”déjà raconté”) psykoanalyyttisessa työskentelyssä14. Muistaa, toistaa ja työstää15.

Huomautuksia tunteensiirtorakkaudesta16. Selostus psykoanalyyttisen teorian vastaisesta vainoharhaisuustapauksesta17. Muutamia luonnetyyppejä psykoanalyysissa I–III18. Uniopin metapsykologista laajennusta19. Psykoanalyyttisen terapian kehityslinjoja20. Pitääkö psykoanalyysia opettaa yliopistoissa?21. ”Psykoanalyysi” ja ”libidoteoria”22. Huomautuksia unentulkinnan teoriasta ja käytännöstä23. Muutamia täydennyksiä Unien tulkintaan24. Esto, oire ja ahdistus25. Psykoanalyysin suuntaviivojaSuomennokset on varustettu selventävin alaviittein, jotka valottavat kirjoitusten yhteyksiä Freudin muuhun tuotantoon.Saatavissa myös pehmeäkantisena.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Kirjoituksia psykoanalyysin teoriasta ja käytännöstä 1890–1938":


stamboulis.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us